Rectorul UMF Iași a demisionat în plin scandal al admiterii studenților străini

Data publicării:
umf iasi

ACTUALIZARE 18.33. Secretara şefă a Universităţii de Medicină şi Farmacie Iaşi este considerată responsabilă în scandalul candidaţilor străini scoşi de pe listele cu studenţi admişi. Potrivit ministrului Educaţiei, secretara a modificat pur şi simplu punctajele. Femeia a fost suspendată, iar rectorul Universităţii şi-a dat deja demisia. Lucrurile nu se termină, însă, aici, pentru că procurorii DNA fac şi ei verificări.

ACTUALIZARE 12:30 - Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a intervenit telefonic la Digi24: „Se efectuează cercetarea disciplinară a celor din aparatul administrativ, care au făcut posibile aceste grave erori. Reformulez: din păcate, după ceea ce am văzut în raportul, chiar aşa preliminar cum este el, al Corpului de Control, nu mai pot spune erori, ci sunt fraude, pentru că 94 de schimbări de punctaj nu pot avea o altă denumire decât fraudă. Sunt sesizate şi organele de cercetare penală care efectuează analiza pe acest palier.”


Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi a retras o listă cu 45 de studenţi din Maroc, după ce tinerii fuseseră declaraţi admişi şi plătiseră taxe între 2.000 şi 5.000 de euro.

„Am solicitat ca cercetarea disciplinară a celor în cauză și responsabili pentru aceste erori, deși deja pot să le spun fraude, să se facă într-o manieră foarte rapidă, iar așa cum arată faptele până acum sancțiunea nu poate fi decât cea mai înaltă permisă de Legea Educației, adică desfacerea contractului de muncă. Organele statului abilitate vor analiza pe un alt palier aceste fapte și, din păcate, sunt convins că vor avea rezultate pe acest palier, e vorba de legea penală”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri