Remus Pricopie: Subiectele la simularea la clasa a VIII-a se puteau face uşor dacă elevii s-ar fi pregătit

Data publicării:
remus pricopie - 5563627-Mediafax Foto-Ghita Porumb

 

Avem uşor sub 50 la sută rată de succes, dacă nota 5 o considerăm un succes. Observăm că la română avem peste 60 la sută care au reuşit să facă faţă subiectelor şi la matematică 30,4 la sută, adică un procent extrem de mic (...) pe subiecte de nivel mediu”, a spus ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, adăugând că subiectele au fost mai dificile faţă de anul trecut, dar până la nota 9 se puteau face uşor, dacă elevii s-ar fi pregătit.

Ministrul Educaţiei s-a declarat nemulţumit de rezultate şi a arătat că nu speră la rezultate spectaculoase până în vară.

„Eu sunt optimist, chiar dacă sunt nemulţumit de rezultatele acestei simulări, o să vedem şi la bacalaureat ce se întâmplă (...) Cred că vom reuşi să remediem. Sigur, nu mă aştept la un rezultat spectaculos în vară, dar important este ca încet, gradual, să ajungem la rezultate mai bune”, a precizat Pricopie.

Ministrul Educaţiei a mai spus că a cerut ca simularea să se desfăşoare atât de devreme pentru a fi timp „pentru intervenţii” până la examenul din vară.

Doar 48,8 la sută dintre elevii de clasa VIII-a prezenţi la simularea evaluării naţionale au obţinut medii peste 5, respectiv 66,95 la sută la Limba română şi 30,4 la sută la Matematică, Ministerul Educaţiei recomandând efectuarea unor ore de pregătire. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri