România, a doua casă pentru zeci de studenți nigerieni

Data publicării:
studenti nigerieni la munca in mamaia captura 09 07 2015

Jason este de aproape doi ani în România. Studiază Electromecanică, dar acum că a venit vacanţa lucrează la un complex hotelier din Mamaia. Face fotografii şi filmează turiştii din staţiune.

Jason Ekechukwu, student nigerian: Intenţionez să-mi dezvolt cariera oriunde mi se va părea confortabil. De asemenea, am în plan să călătoresc şi în alte ţări europene ca să văd cum se percepe fotografia.

Şefii şi colegii au numai cuvinte de laudă pentru el.

Rodica Usturoiu, manager complex hotelier: Este o onoare pentru noi să-l avem în echipă, poate anul viitor, vom primi mai mulţi studenţi nigerieni, pentru că au coloană vertebrală, o educaţie şi un spirit al muncii extrem de dezvoltat.

Nicolae Carapcea, angajat al complexului: Noi l-am adoptat foarte bine, suntem o echipă adevărată.

La un alt hotel din Mamaia, alţi trei tineri din Nigeria sunt angajaţi la un restaurant. Astfel fac rost nu doar de bani de buzunar, ci pun deoparte şi pentru rudele aflate la 4.000 de kilometri departare.

Nathan Healthy, student nigerian: Îmi propun să navighez, dar nimeni nu ştie viitorul. Momentan totul este bine pentru mine.

Vivian Alosie, studentă nigeriană: Am decis să fac ceva diferit în această vară, muncind. Nu e aşa greu, e bine.

Amici Chemena, student nigerian: Vorbeşti cu prietenii tăi, cu familia? Da, sigur, vorbesc cu ei zilnic. Ei zic că nu e nicio problemă. Dacă îmi e bine, le este şi lor.

Patronii care lucrează cu tinerii străini sunt mulţumiţi de munca lor.

Viorica Malciu, directorul general al hotelului: Mult mai conştiincioşi decât... parte din angajaţi.

La Universitatea Maritimă din Constanţa sunt peste 300 de studenţi din Nigeria, veniţi la studii în România printr-un program guvernamental al autorităţilor din Abuja.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri