Românul care "programează" viitorul lumii de la Oxford

Data publicării:
victor prisacariu oxford

Victor Prisăcariu este cercetător în robotică la Universitatea Oxford. Lucrează în fiecare zi cu cele mai luminate minţi ale lumii.

„Odată ce eşti membru al Universităţii, eşti egalul lor, indiferent dacă ei au obţinut sau nu au obţinut premiul Nobel, milionari sau miliardari, nici nu-ţi dai seama”, mărturiseşte Victor Prisăcariu.

David Murray, şeful departamentului de cercetători în ştiinţa ingineriei la Universitatea Oxford, are numai cuvinte de apreciere la adresa românului. „Cred că Victor a confirmat că este o diferenţă între a fi foarte bun şi a fi excepţional de bun. Şi vreau să spun că Victor este excepţional de bun în ceea ce face”, a spus David Murray.

La doar 30 de ani, Victor Prisăcariu face parte din Generatia X, generaţia tinerilor care reuşesc să facă perfomanţă în străinătate şi să le arate străinilor o altă faţă a României.

În Oxford nu există nicio percepţie negativă asupra românilor. Noi foarte des ne criticăm ţara şi ne criticăm pe noi înşine oriunde am merge, ceea ce cred că este greşit, nu suntem mai răi sau mai buni ca ceilalţi”, spune cercetătorul român de la Oxford.

„Ideile tale sunt respectate, chiar dacă vor fi sau nu vor fi aceleaşi cu ale lor, ei le respectă şi încearcă să ţi le combată, dar îţi vor respecta ideile, îţi vor respecta identitatea şi cred că respectul este, probabil, cel mai important lucru de la Oxford”, mai povesteşte el.

Un reportaj special în cea mai veche universitate din lume, o poveste despre talent şi perseverenţă. Duminică, la Bonton, de la ora 17.30, povestea lui Victor Prisăcariu, românul care "programează" viitorul lumii, la Oxford.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri