Sală de sport pe câmp, o investiție de 3 milioane de lei pe care elevii o văd doar la „Școala Altfel”

Data publicării:
salasport

Sala de sport din Movileni a fost construită pe câmp, la 3 kilometri de cele două şcoli din comună. Niciun elev nu a făcut sport în sală, pentru că e mult prea departe.

Clădirea este amplasată printre culturi de porumb şi este năpădită de buruienil. Un măgar legat de rampa de acces destinată persoanelor cu handicap este paznicul construcţiei inutile.

În cei trei ani ploaia a săpat în clădire, iar acum pereţii sunt acoperiţi de mucegai. Mai mult, terenul care nu a fost tasat corespunzător a început să o ia la vale şi au apărut fisuri în fundaţie.

Sorin Toma, primarul comunei Movileni: „La acele fisuri nu sunt eu în măsură, trebuie un expert să preconizeze, să spună. A plecat terenul”.

Şi acestea nu sunt singurele probleme.

Autorităţile locale din Movileni au făcut recepţia acestei săli de sport, dar au omis faptul că în clădirea unde se află centrala termică nu există o rampă de acces, astfel că nimeni nu poate să intre în clădire.

Pentru că nu i-au putut antrena în această sală, profesorii i-au dus pe elevi să viziteze clădirea în programul „Şcoala Altfel”.

Dănuţ Tudora, profesor de sport: „Din 2012, de când activez la şcoala asta, de două ori am putut merge doar în Săptămâna Altfel. Neavând condiţii, neavând nici microbuz până anul acesta şi fiind distanţa foarte mare, trei kilometri”.

Acum primarul a venit cu o idee: vrea să mute sala la şcoală.

Sorin Toma, primarul comunei Movileni: „Eu am făcut o adresă către minister ca să o mutăm, dar... nu am primit niciun răspuns. Mi-aş dori. Păi, aş vrea în incinta şcolilor să fie”.

În cele două şcoli din Movileni învaţă 370 de elevi care pe timpul iernii fac sport într-o sală de curs.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri