Scandal la şcoală. Toţi elevii unei clase s-au transferat din cauza învăţătoarei

Data publicării:
scoala ungheni

O învăţătoare cu o vechime de peste 30 de ani la catedră a rămas fără loc de muncă după ce toţi cei 10 elevi pe care îi avea în clasă s-au transferat la o altă şcoală. Părinţii spun că au luat această decizie după ce copiii s-au plâns de comportamentul dascălului.

Cadrul didactic nu prezintă certitudinea de a-mi lăsa copilul pe mâna ei. Pentru un cadru didactic nu este coerentă într-o discuţie, deci nu ştie să poarte o discuţie atât cu părinţii, cât şi cu copiii”, spune Vasile Mălăescu, tatăl unui elev.

„Nu este explicită în clasă la copii, deci vorbeşte foarte, foarte repede, copiii nu înţeleg nimic, absolut nimic, ţipă, îi mai drăcuieşte, îi mai face porci, măgari şi aşa mai departe, la ore. Nu trebuie să se întâmple aşa ceva”, spune Elena Bunduc, bunica unui elev.

După doar o săptămână de la începerea şcolii, toţi părinţii au cerut transferul copiilor. Primarul, directoarea şcolii şi Inspectoratul Școlar le-au aprobat solicitările.

Asigurăm transportul, considerăm că nu este o deplasare atât de lungă, este o singură staţie de autobuz, doi kilometri. Practic, doamna învăţătoare repartizată pe Ungheni a rămas fără obiectul muncii”, spune Iulian Marcu, primarul comunei Ungheni.

„Pot să vă spun doar că la ora actuală nu este angajata şcolii noastre”, spune Valeria Moisă, directorul şcolii din Ungheni.

Învăţătoarea a luat 5,30 la titularizare şi a fost repartizată ca suplinitor. În 2013, ea şi-a dat demisia de la o şcoală din Iaşi, în urma unui scandal asemănător. Conducerea inspectoratului spune că n-a putut să o împiedice să revină în învăţământ.

„Există aici un vid legislativ, legislaţia nu este foarte fermă, ar fi nevoie de o legislaţie fermă în astfel de situaţii în cazurile în care cadrele didactice sunt percepute în mod evident de colegi, de comunitate drept persoane cu probleme comportamentale”, spune Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Învăţătoarea este totuşi pe o listă de aşteptare şi dacă se va elibera un post în judeţ, ar putea fi din nou repartizată la o altă şcoală.

Dascălul nu a putut fi contactat penru a oferi un punct de vedere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri