Schimbări la admiterea la Universitatea de Medicină din Târgu Mureş

Data publicării:
turvirtual banner

 

„Va fi o înscriere online, în care candidaţii vor transmite documentele necesare înscrierii, datele necesare înscrierii, noi le vom evalua, iar confruntarea actelor trimise electronic cu cele originale o vom face doar pentru studenţii care au fost admişi. Vom economisi şi noi timp, ei, de asemenea, şi cred că vom scăpa şi de cozile lungi şi neconfortabile care erau în perioada înscrierii. Taxele de înscriere se vor plăti online”, a spus rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, Leonard Azamfirei.

Sistemul de înscriere online va funcţiona în paralel cu cel clasic, la biroul de înscriere, pentru cei care nu au acces la internet sau nu sunt obişnuiţi cu o astfel de procedură, a arătat Azamfirei.

Rectorul UMF Târgu Mureş a adăugat că o altă noutate o reprezintă numărul de locuri oferite la admiterea din acest an.

Azamfirei a arătat că vor fi scoase la concurs între cinci şi zece locuri bugetate pentru fiecare specializare din cele menţionate, iar ca urmare numărul de locuri la buget va fi mai mare faţă de anul trecut cu 30.

Totodată, în premieră, vor fi oferite locuri la Medicină dentară în limba engleză.

Înscrierile la UMF Târgu Mureş vor debuta la începutul lunii iulie, iar examenele de admitere sunt programate în perioada 23-25 iulie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri