Şcolile din Prahova, închise joi din cauza codului portocaliu de furtună

Data publicării:
scoala

Toate şcolile din judeţul Prahova, aflat sub cod portocaliu de furtună, rămân închise joi dimineaţă, au anunţat autorităţile judeţene, la finalul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Autorităţile din judeţul Prahova au decis, miercuri, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca toate unităţile de învăţământ din judeţ să-şi suspende cursurile pentru ziua de joi.

"S-a luat decizia, prin hotărâre a CJSU, de suspendare a cursurilor începând cu ora 15.30 miercuri şi a celor de joi dimineaţă. În cazul în care se va prelungi codul portocaliu, bineînţeles că şi hotărârea de suspendare a cursurilor va fi prelungită", a afirmat prefectul Mădălina Lupea.

În judeţ sunt pregătiţi să intervină 648 de pompieri şi 73 de utilaje, în sprijinul echipajelor prahovene venind şi pompieri din cadrul ISU Călăraşi.

Meteorologii au emis, miercuri, o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată pentru judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Bacău.

De miercuri, de la ora 16.00, până joi, ora 10.00, ”instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată şi pe arii extinse se vor înregistra cantităţi importante de apă cuprinse, în general, între 50 şi 70 l/mp”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri