Strategia educației, dezbătută la Cotroceni

Data publicării:
iohannis-1

„Sănătatea și educația sunt cruciale, dar ceva lipsește evident, până la a avea în realitate rezultate palpabile și constante în timp. E deja larg cunoscut faptul că cele mai răspândite boli ale societății moderne pot fi evitate prin prevenție. Susțin prevenția ca prioritate zero a politicii de sănătate și educației în acest sens e calea către o societate mai prosperă, de siguranța și sănătatea copilului de azi depind sănătatea și bunăstarea adultului precum și dezvoltarea societății de mâine”, a declarat Klaus Iohannis, președintele României.

„Educația pentru sănătate vizează nu numai transmiterea către elevi a unui bagaj informativ corect, dar mai ales crearea unor comportamente individuale sănătoase, a unor atitudini ce corespund idealului educațional. Aici, un rol important îl are pregătirea profesorilor și perfecționarea lor pentru că evident că poți să ai o infrastructură perfectă dar dacă nu ai emoția cadrului didactic nu poți ajunge unde trebuie”, a spus Adrian Curaj, ministrul Educației.

Echilibrul în stat e că sănătatea în corp, așa cum spunea Eminescu, de aceea ministerul Muncii apreciază că organele de specialitate au obligația de a dezvolta acțiuni și programe pentru ocrotirea sănătății, pentru prevenirea bolilor, acțiuni și programe de asistență, au obligația să deruleze programe de educație pentru viață în școli, inclusiv educație sexuală pentru copii”, a declarat Claudia Ana Costea, ministrul Muncii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri