Studenții care sunt prinși că își vând locul în cămin vor fi exmatriculați

Data publicării:
camera de camin universitate constanta

Site-urile de publicitate din Cluj sunt pline de oferte care pun la bătaie locuri în căminele studenţeşti. Aşa că nici pentru noi nu a fost greu să găsim un loc în campus. Scenariul a fost simplu: doi frați caută o cameră.

Eu mă duc și îmi iau locul ca și cum ar fi pentru mine, înțelegi, și eu o să-i dau ei toate actele inclusiv legitimația pentru că ea de legitimație va avea nevoie când intră în cămin și o să-și pună poza ei”, a spus o studentă. Cerem mai multe detalii, iar studenta îşi promovează atent camera la care oricum are de gând să renunţe.

E renovat acum condițiile sunt ok, căldură este, deci nu-i frig, a pus paturi noi, saltele noi, fiecare are biroul lui este loc pentru frigider”, a spus studenta. Nu suntem mulțumiți de ofertă și căutam o altă propunere. Dăm de o studentă de la o altă facultate, dar care are aceeaşi strategie. „Eu iau dispozitie de cămin ea merge se cazeaza și în fiecare lună ori îi dau o copie după buletinul meu ori în fiecare lună merg cu ea și îi plătesc o sută de lei sau cât costă pe lună”.

Scenariul a fost dus până la capăt și ne-am întâlnit pentru a încheia tranzacția. „Am înțeles că 175, trebuie să dați 155 atât se plătește în fiecare lună și 20 trebuie să dați la început garanție și mai îmi dați mie 120”. Suntem asigurați că nu vor fi probleme. „Eu sincer nu am auzit pe nimeni să de-a afară din cămin. Trebuie să te descurci și tu puțin adică dacă vine cineva și îți cere un act de identitate spui că ești prietena mea și eu sunt plecată până jos. Să știți că nu sunteți singurii care procedați așa. Câtă lume m-a sunat că vrea un loc în cămin nici nu aveți idee”.

Reprezentanţii universităților sunt, însă, de altă părere. Ei susțin că nimeni nu ar putea să-și vândă locul în cămin la cât de des se fac controale. Cei care sunt în acestă postură vor fi sancționați cu exmatriculare din cămin pentru tot restul anilor de studii vor primi de asemenea o amendă, contravaloarea a zece taxe de cazare”, a spus Mirela Boțan, purtător de cuvânt UTCN Cluj. În Cluj-Napoca studiază peste 75 de mii de studenți și doar pentru un sfert dintre aceștia se asigură un loc în cămin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri