Studentul exmatriculat pentru că a criticat condițiile de la Arhitectură a câştigat în instanţă dreptul de a continua cursurile

Data publicării:
646x404 1 1

(Foto: adevărul.ro) 

Conducerea universităţii este obligată să pună de urgenţă în aplicare decizia tribunalului, aşa că, în acest moment, Dragoş Alexandru este în continuare student la Arhitectură.

„În continuare, dacă intenţionează să stingă acest litigiu şi să urmeze şi recomandările care au fost date de Ministerul Educaţiei, ar trebui, fireşte, ca în urma unui proces de decizie intern să revoce decizia de exmatriculare”, a declarat Mihai Holban, avocatul studentului, la televiziunea publică.

„În urma discuţiilor avute de conducerea Senatului cu studentul Alexandru Dragoş şi în urma deciziei de a fi reînmatriculat, am luat hotărârea să fie reînmatriculat de urgenţă”, a confirmat Zeno Bogdănescu, rectorul Universităţii „Ion Mincu”.

Studentul a avut deja mai multe discuţii cu reprezentanţii Senatului universităţii.

Tânărul a primit vestea exmatriculării în anul V de studiu, în plină sesiune şi la nici o lună după ce a semnalat într-o scrisoare trimisă ministerului mai multe probleme din universitate.

Ministerul Educaţiei a făcut un control la Universitatea de Arhitectură şi a făcut mai multe recomandări pe care instituţia trebuie să le pună acum în aplicare.

Printre criticile aduse de studenţi se numără sălile neîncăpătoare pentru numărul mare de studenţi şi orarul încărcat, de până la 12 ore de studiu pe zi. De asemenea, tinerii reclamă materialul didactic învechit, unele suporturi de curs care datează şi din anii ‘80, dar şi lipsa de transparenţă în privinţa notării studenţilor şi comunicarea precară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri