Suspiciuni de mită la Bac în Gorj. Pe înregistrările video s-ar auzi cum profesorii dictează elevilor rezolvarea

Data publicării:
mita bac arad-1

Omul de afaceri ar fi intervenit pentru ca unul dintre fiii săi să obţină o notă mai mare la examenul de la limba română, în urma contestaţiilor. Anchetatorii spun că părintele nu ar fi dat bani, ci execută lucrări la casa unuia dintre profesori, prin firma lui de construcţii.

Profesorul care i-a meditat la matematică pe gemenii afaceristului din Târgu Jiu a fost audiat ca martor. Amândoi băieții au luat au luat 10 la examen.

Şi inspectorul general şcolar chemat ca martor a stat mai mult de o oră in biroul procurorilor. „Este regretabil, îmi pare rău, dar cine greseste plăteşte. Dacă se demonstrează îşi merită soarta. Am vorbit despre procedurile pe care se bazează organizarea examenului de bacalaureat”, a declarat Ion Isfan, inspector general ISJ Gorj.

Deşi nimeni nu recunoaşte că a existat o mită, anchetatorii au găsit la locuinţele celor doi profesori reţinuţi vineri, directori la două licee din oraş, bani pe care nu au putut să îi justifice. Este vorba de aproximativ 7.000 de euro, dar şi de baxuri de sticle cu whiski şi cafea. Cei doi dascăli, dar şi tatăl celor doi absolvenţi de liceu sunt cercetaţi acum în libertate pentru dare şi luare de mită.

„Faţă de aceşti trei inculpaţi cercetaţi pentru aceste infracţiuni a fost pusă în mişcare acţiunea penală de către procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj”, a declarat Cristina Ciobanu, purtătoare de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Procurorii spun ancheta este una de amploare şi ca este vorba de mai multe modaliăţi de fraudare a examenului.

Procurorii verifică toate lucrările contestate de elevi, peste 1000, deoarece au suspiciunea că notele din lucrări nu coincid cu cele din catalogul electronic.

În zilele următoare vor fi audiaţi şi alţi profesori, dar şi părinţi. Anchetatorii spun că notele au fost mărite contra unor sume de bani de până la 300 de lei.

Procurorii au ridicat şi DVD-urile cu imaginile de la toate centrele de examinare din Gorj, pe care s-ar auzi cum în unele clase profesorii dictau elevilor rezolvarea subiectelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri