Terenurile de sport ale școlilor din Cluj-Napoca, deschise în timpul verii

Data publicării:
teren

Copiii din Cluj-Napoca se vor putea juca în voie pe terenurile de sport ale școlilor din oraș. Este pentru prima dată când toate şcolile își deschid porțile în vacanţă. Oricine poate veni să alerge sau să joace fotbal sau baschet în curtea şcolii, de dimineaţa până seara.

Inițiativa le surâde atât copiilor, cât și părinților sau bunicilor.

- Copiii din cartier nu au unde să se joace, deoarece pe străzi nu putem că sunt mașini, așa că venim aici.

- Aici au loc mai mult de joacă, pot să se joace și fotbal, și baschet și e foarte bine pentru copii.

- Foarte bine, e un lucru foarte bun. Au și copiii unde să se joace.

Inițiativa se vrea un îndemn la sport, în condițiile în care cei mai mulți elevi sunt sedentari şi renunţă cu greu la calculatorul sau la televizor, mai ales în vacanță.

„Sunt încurajați să facă. Și mai ales în compania altor copii de vârsta lor, mai mici sau mai mari, cu siguranță ei sunt dornici să se joace, să iasă afară să practice sportul pe care îl iubesc”, spune Nicolae Joldeș, profesor de Educație Fizică .

Reprezentanții Inspectoratului Școlar au cerut școlilor și un grafic al persoanelor care se vor ocupa de supraveghere, pentru a evita orice fel de incidente.

„Vor fi profesori de serviciu, va fi personal auxiliar sau personal nedidactic care va supraveghea pentru că, sigur, nu poți să îți asumi să se întâmple ceva”, spune Valentin Cuibus, inspector școlar general ISJ Cluj.

Nu toți elevii sunt la fel de norocoși. În ciuda eforturilor unor asociații de a convinge autoritățile să deschidă porțile școlilor în orașe precum București, Brașov sau Galați porțile liceelor, la fel ca cele ale terenurilor de sport, vor rămâne cu lacătul pus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri