Tineri români, la Campionatul Mondial Microsoft

Data publicării:
microsoft cladire - gettyimages - 6 august 15

Manuel a terminat Economie și Administrare a Afacerilor la Universitatea de Vest din Timișoara. A început să lucreze în Excel încă din liceu, iar acum va reprezenta România la una dintre cele mai mari competiții din lume.

Selecția a fost făcută printr-un examen organizat la nivel naţional, la care a obţinut cel mai mare punctaj. Tânărul se pregătește acum pentru concursul mondial, la care participă alţi peste 100 de studenţi din 40 de țări. Toţi vor trebui să rezolve zeci de probleme de informatică în Excel. Sarcinile trebuie executate cât mai corect şi într-un timp cât mai scurt.

„Voi primi mai multe foi, cu anumite cerințe pe care trebuie să le îndeplinesc și mai departe trebuie să fac cerințele acelea cât mai bine, perfect adică”, spune Manuel Bășcărău Han.

Tânărul va fi însoțit în America de profesorul cu care s-a pregătit. Despre Manuel, conf. dr. Claudiu Brândaș profesor la Departamentul de Sisteme Informaționale UVT spune: „A fost un băiat, cum să vă spun, muncitor în primul rând, serios. Asta este foarte important. Era și dornic să facă pași.”

Rectorul Universității de Vest din Timișoara: „Mergem acolo încrezători, propunându-ne, să spunem, unul dintre primele trei locuri. Indiferent cu ce rezultate vom veni de acolo, cred că important este că România este reprezentată la acest concurs Microsoft.”

Din România mai participă un student de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri