TSD se declară în dezacord cu promovarea abstinenţei sexuale a tinerilor

Data publicării:
banci scoala tineri-1

 

TSD susţine că "problema educației sexuale în școli trebuie luată mult mai în serios decât o ia în prezent învățământul românesc" şi se declară în dezacord cu promovarea "abstinenței sexuale a tinerilor, ca soluție pentru probleme ca aceea a mamelor minore".

Atitudinea TSD este o replică la "poziția consilierului Ministrului Educației, Romeo-Nicu Moșoiu, până de curând lider al Asociației "Părinți pentru Ora de Religie", care promovează abstinența sexuală a tinerilor, ca soluție pentru probleme ca aceea a mamelor minore".

TSD "dezavuează" asemenea poziţie şi afirmă că " un stat laic, contemporan, nu își poate asuma astfel de deziderate".

În comunicat este citat deputatul Mihai Sturzu, liderul TSD, care spune că "tentativa de a le interzice tinerilor să facă sex este ineficientă".

"Stânga, așa cum o înțelegem noi, respectă valorile spirituale și morale, inclusiv opțiunea ortodocșilor practicanți, și nu numai a lor, pentru abstinență în afara căsătoriei, însă credem că o astfel de opțiune nu poate fi generalizată în momentul de față în societatea românească. Cei care militează pentru ea ar trebui să reflecteze dacă nu cumva astfel de deziderate nu îi îndepărtează pe tineri de ei, mai degrabă decât să îi apropie", argumentează deputatul Sturzu.

În consecinţă, liderul TSD crede că "problema educației sexuale în școli trebuie luată mult mai în serios decât o ia în prezent învățământul românesc".

În plus, deputatul Sturzu susţine că "educația sexuală nu este contrariul abstinenței, ba chiar, în anumite situații, preceptele ei consideră abstinența o opțiune validă".

El nu crede că "educația sexuală îndepărtează tinerii de valorile spirituale", ci că un asemenea tip de educaţie " rezolvă o bună parte din problemele specifice ale acelorași tineri".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri