Tudose: O nebunie să rescrii anual manualul de istorie, parcă Ştefan cel Mare mai câştigă o luptă

Data actualizării: Data publicării:
tudose 170706_SEDINTA_GUVERN_10_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos

Toate manualele ar putea fi declarate de importanţă strategică naţională şi tipărite la Monitorul Oficial.

tudose 170706_SEDINTA_GUVERN_10_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Asta este ceea ce doreşte premierul Mihai Tudose, care a explicat la un post de televiziune că nu este normal să fie zece tipuri de manuale la aceeaşi materie, ci că ar trebui să avem două manuale mari şi late pentru fiecare materie în parte: unul pentru profilul uman şi unul pentru cel real. Totodată, şeful Executivului a precizat şi că de vină pentru actuala criză a manualelor sunt editurile care au pus accent pe profitul afacerii şi nu pe educaţia copiilor.

Mi se pare o nebunie, în fiecare an să rescrii manualul de istorie, de parcă Ştefan cel Mare mai face ceva în fiecare an, mai câştigă o luptă. La matematică Pitagora se mai gândeşte şi rescriem manualul.

Nu e deloc un demers pentru educaţie, e un business. Cu caiete suport, o nebunie! Generează o mulţime de bani care pleacă de la buget.

Ceea ce dorim e să avem manualul tip, fixat şi apoi tipărite toate. Toate manualele să le declarăm de importanţă strategică naţională şi să le facem la Monitorul Oficial. Ca să închidem subiectul”, a declarat premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri