UMF Iași, în topul celor mai bune universități din lume

Data publicării:
umf iasi

Universitate de Medicină și Farmacie din Iaşi urcă remarcabil în clasamentul internațional al celor mai bune o mie universități. Sunt capitole la care a intrat în primele 500 din lume. În clasament şi-au mai făcut loc alte patru instituţii de învăţământ din România.

Topul internațional analizează activitatea didactică, cea științifică, dar și vizibilitatea internațională. La acest ultim capitol, UMF Iași ocupă cel mai bun loc dintre cele 5 universități românești aflate în clasament, 428. Este la distanță mare de Universitatea Babeș Bolyai aflată pe poziția 602 și de Universitatea București, care e pe locul 618.

Prof. Adrian Covic, prorector UMF Iași: „Pentru vizibilitate internațională sunt aleși, independent de noi, cercetători din străinătate care, de exemplu, sunt întrebați dacă au auzit de respectiva universitate, ce părere au.”

Prof. Viorel Scripcaru, rector UMF Iași: „Prin această evaluare ne cunoaștem locul pe care îl avem la nivel mondial. Un motiv de mândrie pentru faptul că suntem singura universitate de medicină și farmacie din țară care este clasată în acest sistem.”

Iar faptul că reputaţia universității e internaţională este confirmat și de numărul studenților străini. O treime din cei peste 9.700 de studenți sunt din alte state ale lumii. Plătesc o taxă anuală de 5.000 de euro. Veronica și Sergio au venit din Portugalia pentru a învăța medicina la Iași .

Veronica, studentă din Portugalia: „Am făcut multă practică, am interacționat mult cu pacienții în spitale, am beneficiat de experiența medicilor de aici, iar acesta e un avantaj pentru noi.”

Sergio, student din Portugalia: „Aveam niște prieteni care învățau aici deja. Ne-au spus lucruri bune despre universitate. Cei de aici mi-au oferit toate șansele, toate oportunitățile să învăț, să fiu un medic bun.”

În total, la UMF Iași sunt 2500 de studenți străini din 87 de țări.

Aydan, student din Marea Britanie: „Am căutat pe internet și, din comentariile de acolo, am văzut că e o universitate bună și am hotărât să vin aici.”

Paul, student din Norvegia: „Am auzit și eu că este o universitate foarte faimoasă, a avut candidați la Premiul Nobel (n.r. Grigore T. Popa).”

Clasamentul internațional "Times Higher Education" este deschis de universitățile Oxford și Cambridge şi are o listă cu cele mai bune o mie de universităţi din cele 20.000 din lume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri