Un elev român a obținut nota maximă la bacalaureatul american

Data publicării:
elev

Un elev din Constanţa a obţinut punctajul maxim la bacalaureatul american, cu toate că subiectele de examen nu se regăsesc în materia studiată de elevi în ţara noastră. Este în clasa a XII la Liceul de Informatică, iar această performanţă îl va ajuta foarte mult pe viitor, când doreşte să se înscrie la o universitate din Statele Unite ale Americii.

Andreas Casapu a trecut cu punctaj maxim examenul de bacalaureat din Statele Unite, deşi încă este elev în clasa a XII-a. A susţinut testele SAT la matematică şi fizică şi a obţinut 800 de puncte, deşi probele au conţinut materie care nu este în programa românească. A fost vorba despre o serie de teste care au pus mai mult accent pe metoda de abordare a elevului decât pe rezultatele calculelor. Examenul l-a susţinut la un centru acreditat din oraş.

Andreas Casapu, elev cls. a XII-a: „Ele sunt nişte teste grilă susţinute în 60 de minute. Cel de matematică avea 50 de întrebări, iar cel de fizică, 75. O bună parte din pregătire a fost cu domnul profesor şi independentă, din nişte cărţi pe care le-am achiziţionat.”

Andreas spune că bacalaureatul american la fizică şi matematică este o probă care contează foarte mult pentru admiterea în anumite universităţi din Statele Unite ale Americii. Printre ele este şi celebrul Institut de tehnologie din Massachusetts - MIT, unde ar vrea să studieze. La olimpiadele naţionale de matematică a obţinut o medalie de aur şi una de bronz. Andreas recunoaşte că nu prea are mult timp la dispoziţie. Învaţă între şase şi opt ore pe zi.

Serdal Aslantaş, profesor de matematică: „Cheia succesului său este ambiţia. Atunci când îşi doreşte ceva se concentrează foarte mult şi învaţă. Face multe sacrificii. Pentru testul SAT şi-a sacrificat întreaga vară.”

Elev: „Am participat la concursuri internaţionale împreună. Tot timpul când el este într-o echipă şi colaborăm, se vede diferenţa.”

Elev: „Mă bucur pentru el. Ştiu că a muncit foarte mult şi îşi doreşte.”

Mustafa Bedir, managerul Liceului Internaţional de Informatică din Constanţa: „Sper să aibă şansă foarte mare pentru admitere în orice universitate doreşte el.”

Chiar dacă Andreas va studia peste hotare, profesorii săi sunt convinşi că după terminarea facultăţii se va întoarce în ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri