Unde sunt manualele pentru clasa a V-a? Sunt blocate în depozite

Data publicării:
manuale

Manualele pentru clasa a cincea nu au ajuns la toţi elevii, chiar dacă termenul limită anunţat de Ministerul Educaţiei a expirat. Asociaţia Editorilor susţine că peste 90 % din edituri şi-au respectat termenul de livrare, dar manualele sunt blocate în depozitele şcolare.

Preşedintele Uniunii Editorilor din România spune că angajaţii depozitelor sunt puţini, au salarii mici şi nu mai sunt interesaţi să deservească unităţile şcolare aşa cum procedau odinioară. Din această cauză, directorii şcolilor sunt nevoiţi să ridice manualele din depozite, fiecare - cum poate.

Cristian Greşanu, de la Asociaţia Editorilor: „De foarte multe ori ne-au sunat de la şcoli, sau profesori, să ne întrebe de ce nu livrăm cărţile. Şi cărţile erau livrate de circa o lună, două, trei luni de zile.

La nivelul anilor 2000, depozitele aveau mai mulţi angajaţi. Şi aveau maşini şi asigurau transportul la unităţile şcolare. Treptat s-a renunţat la această chestiune şi s-a ajuns ca în prezent directorii să-şi trimită maşinile pe care le au la dispoziţie să-şi aducă manualele în şcoli.

În România totul este puţin vraişte. Există manuale pentru care ministerul plăteşte şi cei 10% depozitelor şcolare şi există contracte în care nu se mai plăteşte 10% depozitelor şcolare.

Probabil că ministerul n-a rezolvat nicio problemă în raport cu depozitele. Şi există această indiferenţă a celor din depozite care sunt puţini şi cam dezinteresaţi acum”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri