Victor Ponta: Și în viitor sănătatea și educația vor fi domeniile în care toți banii pe care îi avem îi vom investi

Data publicării:
VICTOR PONTA GUVERN 2 INQUAMPHOTOS

 

Foto: Inquam Photos

Prim-ministrul a afirmat că sănătatea și educația vor fi și pe viitor domenii în care se vor investi bani atât în salarizare, cât și în zona condițiilor create. Totodată, el le-a urat elevilor la început de an școlar să vină cu plăcere la școală, punctând că trebuie pus accentul pe tehnologie.

„În fiecare an, la deschiderea anului școlar sunt la Târgu-Jiu și încerc să aleg locul la care particip la festivitate ținând cont de rivalitățile pozitive locale. (...) Anul acesta sunt aici (la CNET) pentru că știu că ați avut un procent de promovabilitate la Bac de 100%. Vă felicit pentru aceasta, cred că este o mare mândrie pentru județul Gorj și vreau să îi felicit pe elevii care participă la olimpiade și au rezultate foarte bune. Le mulțumesc profesorilor pentru munca pe care o fac zi de zi alături de elevi, am reușit să reparăm puțin din relele din trecut, să plătim la timp salariile, să își primească drepturile pe care le meritau și vreau să îi asigur că și în viitor sănătatea și educația vor fi domeniile în care toți banii pe care îi avem îi vom investi atât pe zona de salarizare, cât și în zona condițiilor create. (...) Elevilor le urez să vină cu plăcere la școală, să punem accent pe ceea ce înseamnă școala în secolul XXI, mai multă tehnologie, mai multe informații importante pentru pregătirea profesională, pentru viitor, mai multă folosire a ceea ce înseamnă cunoașterea în anul 2015”, a spus Victor Ponta, potrivit Agerpres.

Șeful Guvernului a adăugat că își dorește atât pentru elevi, cât și pentru părinți, o școală sigură și una în care profesorii să fie respectați.

„Îmi doresc un singur lucru pentru elevi, părinți și pentru toți cei care avem copii la școală, să facem o școală în primul rând sigură în care să nu îți fie frică să trimiți copiii, o școală în care profesorii să fie respectați și o școală în care, la sfârșitul fiecărui an, să știi că ești mai bine pregătit pentru viața care urmează. În aceste zile vedem mii de oameni care și-au părăsit țara, care își caută o viață mai bună, care merg cu copiii în alte țări și își riscă viața. Vreau să apreciem că în România reușim să muncim împreună, să trăim împreună, să avem școli și spitale mai bune și de câte ori nu o să ne fie mai bine, să nu uităm de cei care au nevoie de ajutorul nostru”, a mai spus Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri