VIDEO. 15 elevi din satul dâmbovițean Iuda sunt duși la școală cu căruța

Data publicării:
caruta copii

Hopa aşa! Atenţie, se închid uşile!”, glumește localnicul, după ce toți copiii s-au urcat în căruță.

De trei zile, de când căzut prima zăpadă, 15 copii din satul Iuda merg la şcoală în comuna vecină, cu căruţa. Microbuzul şcolar nu a mai putut intra pe drumul care trece prin sat din cauza zăpezii.

Bărbatul care îi duce pe copii la şcoală cu căruţa face haz de necaz: „Doi cai putere, doar doi cai putere”. Cât despre locuri, acesta spune că sunt destule. „Mai multe ca microbuzul şcolar. Încăpătoare da. Dar nu am decât să scriu pe ea transport şcolar. Degeaba e drum judeţean, plătim taxe degeaba”, se plânge săteanul

Deşi ajung la şcoală îngheţaţi, copiii spun că este mult mai bine decât să meargă patru kilometri pe jos.

Localnicii se plâng că autorităţile judeţene nu au intervenit până acum cu utilaje de deszăpezire pe drumul care trece prin satul lor.

Condițiile geografice nu permit ca în perioada cum este aceasta ploioasă, nămoloasă să ajungă utilaje clasice. A avut loc în primăvară o alunecare de teren, practic este o porțiune calamitată”, a declarat Gabriel Grozavu, vicepreşedinte CJ Dâmboviţa.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Dâmboviţa le-au promis oamenilor că vor împrumuta un utilaj de deszăpezire mai mic dintr-o comună vecină.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri