VIDEO. Admiterea la Academia de Poliție. Doar jumătate dintre concurente au trecut de proba eliminatorie

Data publicării:
politiste

Emoţii puternice atât în teren, cât şi pe pe margine. În timp ce 800 de tinere alergau cât puteau de repede, părinţii le încurajau, cu sufletul la gură. Multe mame nu şi-au pututut stăpâni lacrimile când au văzut cât de greu e să alergi pentru o carieră în poliţie.

După alergare, aspirantele au fost nevoite să-şi dovedească şi forţa braţelor.

O minge grea de două kilograme, aruncată pe o distanţă de cel puţin şapte metri, s-a dovedit a fi o misiune nu tocmai uşoară.

Cea mai grea probă este cea de rezistenţă. Fetele au avut la dispoziție patru minute şi zece secunde pentru a parcurge 1000 de metri.

Puţine au reuşit să atingă baremul.

„Toţi candidaţii trebuie să dovedească că sunt în măsură să facă faţă riscurilor pe care le presupune munca de poliţist, de jandarm, sau de pompier. Trebuie să fie în măsură să apare cetăţenii, să îi ajute atunci când sunt în periocol”, spune Monica Dajbog, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne.

Peste 3.000 de tineri au dat admintere la Academia de Poliţie din Bucureşti. Cea mai mare concurenţă este la specialitatea Jandarmi, unde 6 candidaţi se bat pe un loc. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri