V. Cataramă: Învățământul superior trebuie privatizat integral

Data actualizării: Data publicării:
Hillary Clinton Gives Commencement Address At Marymount Manhattan College
NEW YORK - MAY 20: Graduates of Marymount Manhattan College line up before commencement exercises in Avery Fisher Hall at Lincoln Center May 20, 2005 in New York City. U.S. Sen. Hillary Clinton gave the commencement address during the liberal arts institution's graduation ceremony. (Photo by Chris Hondros/Getty Images)

Prim-vicepreşedintele PNL Sector 2 Bucureşti, Viorel Cataramă, consideră că învăţământul superior românesc ar trebui privatizat integral şi să nu se mai acorde subvenţii de la stat.

Hillary Clinton Gives Commencement Address At Marymount Manhattan College
FOTO: Getty Images

"De ce trebuie sa plătim noi din banii noștri studiile unui viitor medic timp de șase ani, ca să plece imediat în străinătate. Deci tot învățământul superior ar trebui privatizat, inclusiv parțial învățământul mediu și învățământul primar", a afirmat Cataramă sâmbătă de la tribuna Consiliului de Coordonare al PNL București.

Cât privește domeniul sănătății, el a spus că "degeaba facem 3.500 de euro salariul medicilor, dacă, în continuare, la o operație se folosesc de o sută de ori mai multe tampoane decât sunt necesare, dacă se cumpără utilaje sau aparate de 10 milioane de euro care stau nefolosite".

În opinia sa, ar trebui privatizat tot sistemul de sănătate.

"Toate spitalele trebuie privatizate, cu excepția situațiilor de urgență, care trebuie sa rămână la stat", a susținut Cataramă, citat de Agerpres.

El a adăugat că oamenii de afaceri care au demonstrat performanță în România pot intra în structurile de conducere ale administrației locale și centrale.

"Trebuie să apreciem acești oameni de afaceri, nu trebuie sa-i eliminăm și sa-i folosim numai ca sponsori pentru activitățile noastre", a mai precizat Cataramă.

Cristian Bușoi, candidatul pentru funcția de președinte al PNL București, a precizat că discursul lui Viorel Cataramă nu este un document asumat de PNL București.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri