Zeci de mii de elevi și studenți din România primesc bani pentru cumpărarea unui calculator

Data publicării:
copii scoala calculator - comunicat liceu murfatlar

 

Distribuirea bonurilor valorice s-a făcut în perioada 24 iunie — 30 iulie, iar achiziționarea propriu-zisă se va face până la 31 august.

Ordinul de ministru și anexa cu beneficiari au fost publicate marți în Monitorul Oficial. În luna mai, Guvernul a aprobat modelul bonului valoric de care vor beneficia elevii și studenții din învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 150 lei pe membru de familie.

Cuantumul bonului valoric reprezintă echivalentul în lei al sumei de 200 euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Națională a României pentru ultima zi a lunii precedente achiziției.

Culoarea bonului valoric din acest an va fi albastru deschis. Din motive de securitate, în fiecare an, culoarea și seria bonului valoric se schimbă prin hotărâre de guvern.

Configurația minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziționarea cărora se acordă sprijinul financiar este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM și 250 GB hard-disk și software de bază licențiat, incluzând un sistem de operare și un program antivirus.

Programul "Euro 200" se derulează începând cu anul 2004, iar obiectivele sale sunt stimularea achiziționării de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv crearea de competențe în utilizarea mijloacelor IT& C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri