Elena Udrea vrea să vândă terenurile de la Nana

Data actualizării: Data publicării:
elena udrea - fb

Afacerile în agricultură nu au mers bine pentru toţi parlamentarii. Dacă unii s-au lansat, într-un domeniu necunoscut şi au pierdut banii investiţi, există şi parlamentari cu experienţă, care câştigă mai bine din agricultură, decât de la Parlament. Cei mai mulţi aleşi nu lucrează însă, direct pământul, ci îl dau în arendă, primind, la sfârşitul anului, o sumă de bani sau produse.

Inspirată de Traian Băsescu, Elena Udrea s-a apucat de agricultură începând din 2013. A cumpărat patruzeci de hectare în judeţul Călăraşi şi a investit aproape un milion de lei într-o firmă care să administreze terenurile. La trei ani după această achiziţie, fostul ministru povesteşte cum i-a mers afacerea.

Elena Udrea, deputat neafiliat: „Foarte prost. Nu ştiu, eu le-am dat în arendă pentru că sunt risipite câte un hectar, câte două prin tot judeţul şi le-am dat în arendă şi nu ştiu ce fac cei care le-au arendat. Păi, era de succes dacă aş fi continuat să achiziţionez teren, să am mai mult, aşa pe patruzeci de hectare împrăştiate într-un judeţ întreg, complicat.”

Ar vrea să renunţe la tot, dar nu poate din cauza problemelor penale.

Elena Udrea, deputat neafiliat: „Nu pot să le vând, că sunt sub sechestru, că le-aş vinde pentru că e greu. Agricultură faci, nu ştiu, dacă cultivi măcar o sută de hectare, dar aşa...”

Cel mai bine i-au mers afacerile în agricultură unui liberal, Verginel Gireadă, care a obţinut venituri de aproape trei sute de mii de lei. A câştigat într-un an din agricultură cât ar încasat în cinci ani de la Parlament. Spune că şi alţi colegi au afaceri în agricultură, dar nu la vedere.

Verginel Gireadă, deputat PNL: „Este muncă foarte multă, dacă vă spun că mă trezesc la patru dimineaţa, nu mă credeţi. Este extraordinar de greu. Alţii poate au pe alte familii, pe copii, pe bunici, pe tătici, mie nu îmi este ruşine să mă afişez cu munca mea.”

Există şi o categorie de parlamentari care administrează terenul primit moştenire, suprafeţele nefiind însă foarte mari. Este şi cazul deputatului PSD de Suceava, Gavril Mârza.

Gavril Mârza, deputat PSD: „Moştenesc terenul de la părinţi şi de la socri şi trebuie să îl valorific. Altfel, nu m-aş ocupa şi nu mi-ar trebui teren.”

Printre cei care au încurajat investiţiile în agricultură se numără şi fostul preşedinte Traian Băsescu. Fiica sa cea mare, Ioana, a cumpărat aproape trei sute de hectare în judeţul Călăraşi, în comuna Nana, tranzacţia fiind în centrul unui scandal politic. Afacerile cu terenuri din comuna Nana s-au aflat şi în atenţia procurorilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri