Elev din Gorj, dat cu capul de un hidrant de către profesorul său. Părinții au depus mai multe plângeri

Data publicării:
elevi clasa

Un profesor de la o școală din Rovinari, județul Gorj, este acuzat că l-a dat pe un elev din clasa a V-a cu capul de un hidrant, enervat că acesta vorbea cu un coleg. Părinții copilului au depus mai multe plângeri împotriva dascălului și spun că micuțul a rămas cu traume după agresiune.

„În după-amiaza zilei de 19.09.2017, în timpul pauzei de la ora 17.50 , în timp ce se juca în mod politicos cu colegele lui pe culoarul de la etajul 3 din fața clasei, a fost lovit în mod repetat fără motiv cu capul de colțul hidrantului de către profesorul Pința Ion, cadru didactic nou în această școală. Tot acest incident grav este filmat de camerele amplasate la acest etaj. După ce a fost lovit, fiul meu fiind traumatizat și plângând în hohote de durere, i s-a interzis timp de o oră să ia legătura cu noi, părinții. Mergând la școală soția mea, acest profesor a recunoscut fapta și i-a răspuns pe un ton arogant că, dacă consideră poate merge cu fiul meu la un control neurologic. Directoarea adjunctă a școlii a menționat că a mai lovit și alți elevi de la începutul anului școlar, iar dumneaei nu poate lua ca măsură doar o mustrare, ori conform legii este interzis orice act de violență fizică asupra elevilor”, a declarat tatăl elevului pentru Igj.ro.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj au demarat cercetări în cazul unui profesor de matematică de la Școala Gimnazială nr. 1 din Rovinari acuzat că ar fi lovit un elev în timpul orelor de curs, a declarat vineri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al instituției, Miruna Prejbeanu.

Potrivit acesteia, profesorul, în vârstă de 65 de ani, este cercetat pentru lovire sau alte violențe.

"Polițiștii din cadrul Poliției orașului Rovinari au fost sesizați de mama unui elev cu privire la faptul că fiul ei ar fi fost agresat de un profesor de matematică în timpul orelor de curs. S-a întocmit un dosar penal pentru lovire sau alte violențe", a precizat Miruna Prejbeanu.

Surse din cadrul IPJ Gorj au afirmat că evenimentul a avut loc în data de 19 septembrie, într-o pauză în jurul orei 18,00, când, în timp ce se juca cu alți colegi, elevul de clasa a V-a ar fi fost agresat de cadrul didactic.

În paralel cu ancheta polițiștilor, și conducerea unității de învățământ din Rovinari analizează cazul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri