1.000 de militari britanici vin în România. Ce spune ambasadorul Brummell

Data actualizării: Data publicării:
NATO Holds "Spring Storm" Military Exercises
SANGASTE, ESTONIA - MAY 18: Members of the British Duke of Lancaster's Regiment engage the enemy in a firefight with blank bullets while participating in the NATO "Spring Storm" military exercises on May 18, 2014 near Sengaste, Estonia. The annual exercises, in which Estonian, Latvian, Lithuainian, U.S., British, Polish, Belgian and Danish troops are participating, are underway as sporadic fighting between Ukrainian and pro-Russian separatists continues in eastern Ukraine. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Relaţiile dintre România şi Regatul Unit vor atinge anul acesta, cel mai înalt nivel, a declarat ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell. Diplomatul a vorbit într-un interviu acordat Digi24 despre cooperarea din domeniul militar între țara noastră și Marea Britanie. Mai mult, avioane de luptă, distrugătoare şi peste o mie de militari britanici vor participa, anul acesta, la antrenamente în România.

Regatul Unit a trimis în România patru avioane de luptă Eurofighter Tayphoon, care vor ajuta la apărarea spaţiului aerian. Iar acesta este doar începutul, a spus Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti.

Acest an 2017 este cel mai intensiv în ce privește relațiile româno-britanice. Am primit 4 avioane Tayphoon care o să fie aici toată vara, poliție aeriană, operațiune NATO cu colegi români și o să avem 1.000 de soldați britanici aici la România în 2017. Lucrăm aici cu românii la exerciții”, a explicat ambasadorul.

În plus, armata britanică este gata să sprijine toate statele din zona Mării Negre, în ceea ce priveşte apărarea.

Aceasta este o decizie pentru NATO, dar și pentru litoralul Mării Negre. Sunt trei țări de la NATO: Turcia, Bulgaria și România și ei trebuie să stabilească care este cea mai eficientă formă de colaborare. Marea Britanie este un prieten pentru România și Bulgaria și Turcia și noi suntem gata să colaborăm”, a spus Ambasadorul Marii Britanii în România.

Paul Brummell a insistat că toată această desfăşurare de forţe are scop defensiv.

Evenimentele din acest an sunt un semn că vrem să intensificăm colaborarea și în sectorul pe mare, pământ și aer și facem asta pentru a demonstra că NATO înseamnă ceva, că noi lucrăm împreună într-un mod productiv pentru apărarea cetățenilor”, a spus diplomatul.

Marea Britanie a susţinut iniţiativele României la summitul NATO de la Varşovia, de anul trecut. Printre ele se numără şi înfiinţarea unei brigăzi multinaţionale NATO în ţara noastră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri