1 aprilie vine cu noi scumpiri. Cel mai mult vor avea de suferit fumătorii

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-01-13h03m14s163
 

Preţul mediu al unui pachet de ţigări va urca astfel de la 11,93 lei până la 12,32 lei din cauza majorării accizelor impuse de stat pentru tutun. 

Asta înseamnă că, lunar, un fumător va scoate din buzunar cu aproape 12 lei mai mult decât până acum, dacă fumează un pachet de ţigări pe zi.

Tot de luni se majorează taxele pentru eliberarea paşapoartelor. E vorba de paşaportul simplu temporar şi de paşaportul electronic simplu, pentru adulţi şi pentru minorii de peste 6 ani.

În cazul paşaportului electronic simplu pentru minorii până în 6 ani, preţul rămâne acelaşi. Mai rămâne neschimbată taxa consulară și tariful suplimentar pentru eliberarea paşaportului simplu temporar.

Şi taxele pentru traversarea podului de la Giurgeni şi a celui de la Cernavodă vor fi mai mari. Cu un leu pentru autoturisme. Astfel, pentru traversarea podului de la Giurgeni se va plăti 11 lei şi 13 în cazul celui de la Cernavodă.

Pentru camioane, tarifele vor fi cu până la 11 lei mai mari. Trebuie menţionat că taxele au mai fost majorate şi în prima lună a acestui an.

Mâine este și ultima zi în care se pot achita impozitele și taxele locale pe primul semestru al anului. După data de 1 aprilie se vor percepe majorări de 2 la sută pe lună. De asemenea, cei care vor să beneficieze de reducerea de 10 la sută pentru plata integrală a acestor taxe o mai poate face doar mâine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri