10 migranți descoperiţi într-un camion la Vama Giurgiu

Data actualizării: Data publicării:
frontiera

Poliţiştii de frontieră de la Giurgiu au descoperit, sâmbătă dimineaţă, zece migranţi, între care doi copii şi patru femei, ascunşi într-un camion condus de un şofer bulgar. Cele zece persoane au susţinut că urmau să ajungă în Viena, unde ar fi trebuit îi dea şoferului 4.000 euro fiecare. Atât migranţii, nouă sirieni şi un irakian, cât şi şoferul urmează să fie predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare.

frontiera

Poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunse într-un camion încărcat cu paleţi cu ambalaje de hârtie, zece persoane care intenţionau să intre ilegal în România, anunţă Poliţia de Frontieră.

Descoperirea a fost făcută sâmbătă, în jurul orei 04:00, când la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui tir, cetăţeanul bulgar Yosuf H., de 37 de ani, care transporta paleţi cu ambalaje de hârtie din Bulgaria pentru Germania.

În urma controlului amănunţit, poliţiştii de frontieră au găsit, ascunşi la mijlocul remorcii, între paleţi din hârtie, opt adulţi şi doi copii.
Persoanele în cauză sunt, potrivit Poliţiei de Frontieră, nouă sirieni şi un irakian, cu vârste între 10 şi 40 de ani.

Migranţii au declarat că au fost ascunşi în camion în Bulgaria şi că urmau să ajungă în Viena, unde ar fi trebuit îi ofere şoferului 4.000 euro fiecare. 

Şoferul le-a spus poliţiştilor români că nu avea cunoştinţă despre prezenţa persoanelor în mijlocul de transport, afirmând că a preluat camionul după ce a fost încărcat şi sigilat, direct de la firma exportatoare.

Camionul, şoferul bulgar şi cei zece migranţi urmează să fie predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri