12 migranţi au fost expulzaţi din România

Data publicării:
refugiati germania getty

„Este foarte periculos în Pakistan, sunt probleme în Kashmir, avem probleme cu talibanii, ISIS”, spune un migrant.

Ahmed este unul dintre cei care în urmă cu trei săptămâni a încercat să intre ilegal în ţara noastră. Împreună cu alţi 59 de bărbaţi din Pakistan, Afganistan, Maroc şi Irak a fost depistat cu ajutorul camerelor de termoviziune pe fâşia verde, între Serbia şi România.

„După ce au fost prinşi în zona de trecere a frontierei, cei 60 de migranţi au fost aduşi aici, la sediul Poliţiei din Jimbolia, unde au fost audiaţi şi amprentaţi de oamenii legi”, relateazăVlad Ungar, reporter Digi24.

Din acel moment, migranţii au intrat în custodia autorităţilor române, care trebuie să se asigure că oamenii nu reprezintă un pericol pentru siguranţa naţională. Doar cinci dintre ei au convins autorităţile că nu e cale să se întoarcă în ţările lor de origine.

„Cei cinci bărbaţi au fost cazaţi la acest centru de custodie publică din Otopeni, şi, până inspectorii de la imigrări vor lua o decizie în privinţa acordării azilului, ei nu au voie să părăsească Bucureştiul, dar au primit cartele telefonice pentru a lua legătura cu familiile lor”, spune Ioana Ciurlea, reporter Digi24.

Bărbaţii au explicat de la început că România era doar un punct de tranzit spre destinaţia lor finală.

Eu vreau să ajung în Germania. Din România, în Ungaria, Austria şi apoi Germania. Poporul vostru mă ajută. Eu sunt din Pakistan, acolo oamenii sunt foarte săraci”, spune Ahmed imigrant din Pakistan.

12 bărbaţi din acest grup de imigranţi nu au îndeplinit condiţiile de acordare a azilului şi în perioada următoare vor fi explulzaţi în ţările lor de origine.

Statutul de refugiat se recunoaşte, la cerere, cetăţeanului străin care, în urma unor temeri bine întemeiate de a fi persecutat, pe motive de rasă, religie, naţionalitate, se află în afara ţării de origine.Se ţine cont de documentele existente la dosar, de motivele invocate”, spune Ermina Mihai purtător de cuvânt Inspectoratul General pentru Imigrări.

43 de imigranţi ridică semne de întrebare şi au intrat acum în atenţia ofiţerilor SRI.

Străinii care ajung în ţara noastră şi obţin o formă de protecţie sunt cazaţi în şase centre din Bucureşti, Galaţi, Timişoara, Rădăuţi, Maramureş şi Giurgiu. Ei primesc aproximativ şase lei pe zi pentru hrană şi întreţinere. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri