Sari la conținut
News Alert

14.000 de oameni au alergat în Capitală

Dacă ieri peste 3000 de copii au alergat prin centrul capitalei, astăzi, adulţii au luat startul. Cei mai bine antrenaţi s-au încumetat la traseul de 21 de kilometri, în timp ce alţii s-au înscris la cursele mai scurte: proba individuală de 10 kilometri şi cursa populară, de 3,6 kilometri.

La start s-au aşezat şi câţiva sportivi cu dizabilităţi, care au parcurs traseele în scaune cu rotile.

„Este a doua oară când particip la un astfel de eveniment, e din ce în ce mai bine organizat, foarte multă lume a început să iasă pentru că se aleargă pentru o anumită cauză”, a spus unul dintre aceștia.

După o oră şi două minute, primul alergător care trecea linia de finiş a semimaratonului era un kenian. A fost urmat, la patru minute distanţă, de un român.

Competiţiile sportive în mijlocul oraşului au devenit foarte populare în ultimii ani. Oameni de toate vârstele au transformat mişcarea într-un mod de viaţă.

De cinci ani în Bucureşti este organizat Semimaratonul Internaţional. „Odată ce începi să alergi şi intri în comunitatea asta devii dependent şi pe asta o spun din proprie experienţă”, a declarat Valeria Răcilă Van Groningen, organizator al semimaratonului.

Semimaratonul de la Bucureşti a avut şi un scop caritabil. Mulţi oameni au alergat pentru diverse cauze umanitare.