140 de kilograme de alimente expirate, descoperite la un hipermarket

Data publicării:
supermarket

Purtătorul de cuvânt al ANPC Constanţa, Lucian Lungoci, a precizat că produsele respective au fost descoperite în sectorul Gastro, acolo unde clienții pot mânca preparatele inclusiv în magazin sau le pot lua la pachet, în caserole.

Verificările au fost făcute astăzi, în urma unui articol publicat de presa locală, în care se preciza că 18 persoane au fost diagnosticate cu enterocolită după ce au mâncat produse din acest supermarket.

În urma controlului au fost descoperite atât preparate, cât și materie primă care fie aveau termenul de valabilitate expirat, fie nu erau depozitate în condiții corespunzătoare, a precizat Lucian Lungoci.

Întreaga cantitate de preăparate și materie primă, în total 140 de kilograme, a fost oprită definitiv de la comercializare și a fost retrasă din circuitul consumului uman. Pentru toate aceste deficiențe s-a aplicat și o amendă de 30.000 de lei și ca măsură complementară s-a dispus oprirea temporară a serviciilor în zona de Gastro a hipermarketului”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

El a precizat că Protecția Consumatorului face mai multe controale atât în magazinele mari, cât și la cele mai mici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri