28 migranţi, prinși la graniță. Un cetățean sârb a fost reținut

Data actualizării: Data publicării:
1471870137235-50818-S4

27 de sirieni și un irakian au fost prinși de polițiștii de frontieră în timp ce încercau să treacă ilegal granița, din Serbia în România. Ulterior, jandarmii au reținut un cetățean sârb ce ar fi avut rolul de călăuză. Polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare pentru prinderea acestuia.

Grupul format „din mai multe persoane de origine afro-asiatică ce nu îşi justificau prezenţa în zonă” a încercat să intre în țară la puțin timp după miezul nopții, între localităţile Comloşu Mic şi Comloşu Mare din judeţul Timiş.

Cele 28 de persoane au fost prinse și duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, pentru cercetări. „Continuând verificările în zonă, poliţiştii de frontieră au observat, câteva ore mai târziu, o persoană de sex masculin care se îndrepta spre frontiera cu Serbia, pe acelaşi traseu urmat de grupul de migranţi. Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea celui în cauză, însă bărbatul nu s-a oprit, încercând să fugă spre teritoriul statului vecin. În conformitate cu prevederile legale în vigoare, poliţiştii de frontieră au executat un foc de avertisment în plan vertical, moment în care persoana în cauză s-a supus somaţiilor, fiind reţinută şi condusă la sediul sectorului pentru cercetări”, informează Poliția de Frontieră.

Dintre cele 28 de persoane, 26 erau adulți cu vârste cuprinse între 18 şi 40 ani şi doi copii, cu vârste cuprinse între 10 luni şi 3 ani.

Poliția de Frontieră mai informează că, potrivit documentelor avute asupra lor, 27 sunt cetățeni sirieni, iar unul este irakian.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri