29 de turişti români au fost repatriaţi cu un autocar MAI din Albena, după inundaţiile care au lovit staţiunea bulgară

Data publicării:
masini bg 1

„Din informațiile obținute recent, doar 29 de persoane au solicitat în final să fie readuse acasă cu mijlacele puse la dispoziție de Guvern și MAI. Restul persoanelor s-au întors azi-noapte (sâmbătă spre duminică - n.red.) cu mașinile proprii. Ultima raportare a fost de 73 de maşini cu 244 de turişti. Acum am pus în mişcare un convoi cu un autocar și platforme pentru a aduce înapoi cele 29 de persoane, plus opt mașini”, a declarat Raed Arafat, pentru Digi24.

Secretarul de stat a spus că deocamdată nu se cunoaște o cifră exactă a celor care au ales să-și continue vacanța. „Înţeleg că situația se întoarce la normalitate, altfel n-ar fi rămas pe propria răspundere”, a adăugat oficialul. Raed Arafat a precizat că românii care au rămas în Bulgaria „au ce le trebuie”, numai apa potabilă constituind o problemă.

Ministerul Afacerilor Externe comunicase sâmbătă că 1000 de persoane au rămas blocate în stațiunea Albena în urma inundațiilor din țara vecină. Florin Jianu, ministrul delegat pentru Turism, a precizat că numai un hotel din Albena a fost evacuat cu totul, iar alte cinci au fost evacuate doar parțial. În total, în zona Albena - Nisipurile de Aur - nordul litoralului bulgăresc sunt 1000 de turiști români; în cele șase hoteluri afectate de inundații se aflau circa 200 de turiști români și nu toți au fost evacuați.

UPDATE ora 22:00. 33 de oameni, printre care şi un copil de 9 luni, s-au întors în ţară cu un autocar al Ministerului de Interne, în timp ce maşinile le-au fost aduse pe platforme:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri