420 de militari se pregătesc pentru o nouă misiune în Afganistan

Data publicării:
militari

420 de militari se antrenează pentru o misiune dificilă. Se pregătesc pentru asigurarea pazei unuia dintre cele mai importante aeroporturi militare din Afganistan. Lupii Negri vor merge în Kandahar şi vor avea ca misiune protejarea aeroportului bazei militare. În prezent peste 600 de soldaţi români luptă în Afganistan.

militari

Poligonul din Mogoşeşti s-a transformat pentru câteva ore în câmp de luptă. Militarii au folosit arme și blindate, în cadrul unui exercițiu complex de antrenament.

Lt. Vlad Gherase, Batalionul 151 Lupii Negri: „Practic, am simulat că suntem într-o patrulă de cercetare și inamicii ne-au așteptat și au organizat o ambuscadă.”

Militarii se pregătesc să plece în Afganistan, în februarie, pentru şase luni.

Lt col Gabriel Turculeț, comandantul Batalionului de Infanterie pentru Protecția Forței: „Participă în jur de 420 de militari, iar misiunea principală a acestora va fi de a asigura paza și securitatea bazei aeriene Kandahar și a împrejurimilor acesteia și, totodată, de a sprijini armata afgană.”

Nouă dintre militari sunt femei. Gina Giurgiu are 30 de ani și aceasta va fi prima misiune într-un teatru de operații. Este comandant de pluton și are în subordine 9 soldaţi.

Sergent major Gina Giurgiu, comandant de grupă în cadrul Batalionului 151 Lupii Negri: „Este o mare provocare pentru mine. Vreau ceva nou, vreau ceva deosebit.”

Antrenamentul din țară este, de obicei, mai dur decât misiunea propriu-zisă. Asta pentru ca militarii să fie pregătiți de tot ce e mai rău.

Militar: “Pregătirea simulează ceea ce vom întâlni noi acolo și cu cât e mai grea aici ne e mai ușor în Afganistan.”

Militar: “Nimic nu e ușor, mai ales ca și militar , dar astea sunt provocările pe care ni le asumăm fiecare.”

Militarii români vor asigura securitatea pe Aeroportul din Kandahar, unde aterizează și decolează zilnic peste trei mii de zboruri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri