A început procesul #Colectiv. Pompierii care au verificat clubul rămân după gratii

Data publicării:
foto logo colectiv club imagine colectiv ro

Actualizare ora 16.00. Cei doi pompieri care au verificat clubul Colectiv şi nu şi-au dat seama că localul nu respectă regulile privind incendiile rămân după gratii. E decizia judecătorilor militari, care astăzi au studiat pentru prima oară dosarul de când cei doi angajaţi ISU au fost trimişi în judecată. Decizia nu este una definitivă şi a fost deja contestată de apărătorii celor doi.  

Cei doi se află în sala de judecată şi, împreună cu avocaţii, încearcă să-i convingă pe judecători că nu vor influenţa ancheta în cazul în care magistraţii vor decide să înlocuiască măsura arestului preventiv cu una mai blândă.

Apărătorii cer ca suspecţii să fie cercetaţi fie sub control judiciar, fie în arest la domiciliu. A trecut deja o lună de când alţi judecători au hotărât ca foştii doi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Capitală să fie cercetaţii în stare de arest preventiv.

Abuz în serviciu este acuzaţia pe care procurorii anticorupţie de la secţia militară DNA a formulat-o împotriva acestor două persoane.

Anchetatorii spun că aceştia ar fi permis clubului să funcţioneze în mod ilegal şi chiar s-ar fi oferit să-i ajute pe patroni să întocmească dosarul pentru prevenire şi stingere a incendiilor.

Procurorii anticorupţie susţin şi că acuzaţii nu şi-au anunţat şefii despre existenţa clubului şi nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri