Accident grav, în Balș, cu un mort și 14 răniți

Data publicării:
55dee200682ccf7bd11c5f43

19 oameni erau în microbuz în momentul impactului. Toţi, din comunele din jurul oraşului Balş. Trebuiau să ajungă în Spania după ce îşi petrecuseră vacanţa în România.

După nici cinci kilometri, la intrarea pe drumul european, şoferul microbuzului a lovit în plin o maşină.

- Microbuzul a trecut și am văzut când a intrat mașina în noi. Ne-am speriat foarte mult. Nu se poate așa ceva. Cum să angajezi un șofer care habar nu are?

- Fata nici nu vrea să mai revină în Spania. A spus că nu mai merge niciodată în Spania.

Un elicopter SMURD, cinci ambulanţe şi un echipaj de descarcerare au venit să acorde primul ajutor victimelor. Pentru unul dintre pasagerii din maşină nu s-a mai putut face nimic.

Alin Băsăşteanu, ISU Olt: „Au rezultat din accident 14 victime, zece din microbuz și patru din autoturism. Din păcate, un pasager din autoturism a decedat, celelalte zece persoane fiind trasportate la spitalul din Balș, urmând ca după triere să fie directionați spre alte unități spitalicești.”

Doi dintre răniţi erau în stare gravă şi au fost trimişi de urgenţă la Bucureşti.

Cristian Bădiță, șeful Biroului Drumuri Naționale și Europene: „Din primele verificări, se pare că conducătorul microbuzului nu a acordat prioritate de trecere autoturismului care se deplasa pe DN 65, urmând o coliziune între cele două vehicule.”

Timp de aproape o oră, în zona în care s-a produs accidentul, circulaţia pe drumul european s-a desfăşurat cu greutate, pe un singur sens. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri