VIDEO. Accident în Constanţa: 14 persoane, transportate la spital

Data actualizării: Data publicării:
accident constanta

Paisprezece persoane, între care doi copii, au fost transportate la Spitalul Judeţean Constanţa, în urma unui accident rutier petrecut miercuri dimineaţa la intrarea în municipiul Constanţa, în care au fost implicate un autoturism şi un microbuz plin cu pasageri.

ACTUALIZARE 11:30 Accidentul s-a produs la ieşirea din Constanţa spre Ovidiu. Un microbuz cu pasageri care făcea curse între Dorohoi şi Constanţa s-a ciocnit de un autoturism al cărui şofer nu a acordat prioritate şi s-a răsturnat.

Accidentul a avut loc în jurul orei 4 şi 20 de minute, pe unul dintre cele mai mari bulevarde din Constanţa. Semafoarele nu funcţionau, iar şoferul unui autoturism care venea dinspre staţiunea Mamaia a pătruns în intersecţie fără să acorde prioritate unui microbuz.

„La accident au fost trimise 7 ambulanțe, au fost găsite 11 victime, conștiente, colaborante, cu diferite traumatisme, transportate la Spitalul Judetean”, a declarat Claudia Tatarici, de la Serviciul de Ambulanță Constanța.

Microbuzul a fost urcat pe o platformă şi ridicat, deoarece încurca traficul, iar cele doua semafoare din intersecție au fost demontate, pentru că stăteau doar într-un fir și putea oricând să cadă pe o mașină.

Din cei 14 răniți, doar doi, un bărbat și o femeie, au rămas internați. Ei au fracturi și traumatisme la cap, mâini și picioare.

„Pacienții au fost evaluați, triați. O pacientă a fost spitalizată în Terapie Intensivă Chirurgie, un alt pacient la Chirurgie, în vederea tratamentului de specialitate șI monitorizare”, a precizat Bogdan Câmpineanu, medic la Spitalul Județean.

Ceilalți răniți au fost externați tot miercuri.

Ionuţ şi Adelina, din Roman, veneau cu microbuzul la mare, în luna de miere. Mai aveau puţin şi ajungeau la hotel, în Mamaia.

„Frână, o bubuitură şi apoi ne-am răsturnat. ŞI apoi toată lumea a început să ţipe... ”, a povestit Ionuț.

„Am auzit o bubuitură puternică şi m-am trezit cu capul în geam. Toată lumea ţipa, toată lumea ...Era şi un copil mic de vreo 4 ani şi ţipa şi...nu ştiu, nici nu mi-am dat seama pe moment ce s-a întâmplat. Toată lumea ţipa şi zicea: hai să ieşm pe geam, să ieşim pe geam. Şi am ieşit afară!”, spune Adelina.


Potrivit reprezentanţilor ISU Dobrogea, echipele de intervenţie au fost solicitate să intervină miercuri, în jurul orei 4.20, la un accident rutier petrecut în municipiul Constanţa, la intersecţia bulevardelor Tomis şi Aurel Vlaicu, şi în care au fost implicate un autoturism şi un microbuz. În autoturism se aflau două persoane, soţ şi soţie, iar în microbuz 12 persoane - 10 adulţi şi doi copii.

În urma accidentului, 11 persoane au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa cu echipajele de ambulanţă, iar trei persoane au ajuns la aceeaşi unitate spitalicească cu alte mijloace.

Reprezentanţii ISU Dobrogea au mai precizat că dintre toate persoanele implicate în accident una singură era în stare mai gravă, şi anume pasagera din dreapta şoferului autoturismului.

La faţa locului au ajuns o autospecială a pompierilor, trei echipaje SMURD şi şase ambulanţe ale  Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa. Circulaţia se desfăşoară cu dificultate. (text: News.ro)

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri