Accident Lupeni. Al doilea miner, internat la Floreasca, a murit

Data actualizării: Data publicării:
smurd miner

Unul dintre cei doi mineri care supraviețuiseră accidentului de joi de la mina Lupeni , un bărbat de 44 de ani care fusese transportat la Spitalul Floreasca din Capitală, a murit în această seară.

Medicii au confirmat decesul la ora 19:45. El fusese adus vineri dimineață la Floreasca în stare de comă indusă. Starea i s-a agravat din cauza unei insuficiențe renale și a multiplelor traumatisme suferite.

Trei mineri au rămas blocați mai bine de 12 ore în mina de la Lupeni, joi, după surparea unei galerii. Unul dintre mineri a fost scos mort din mină, vineri dimineața. Ceilalți doi mineri au fost scoși în viață, conștienți. Bărbatul de 44 de ani, rănit mai grav, a fost transportat la București cu elicopterul SMURD. Cel de-al treilea miner a fost internat la Petroșani, dar el nu are răni care să-i pună viața în pericol.

Minerul scos după mai bine de 12 ore din subteranul minei Lupeni, după prăbuşirea tavanului unei galerii, şi transportat la Spitalul Floreasca din Capitală este în stare extrem de gravă şi este supus unei intervenţii chirurgicale, declara, vineri dimineaţă, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Bogdan Opriţa.

„A suferit un sindrom de strivire extrem de grav, în urma căruia s-au produs o serie de modificări în organism. Are insuficienţă renală, iar leziunile sunt cele specifice acestui sindrom. La acest moment este în sala de operaţii pentru o fractură”, a spus medicul Opriţa.  „Toţii muşchii corpului au fost practic topiţi şi organismul lui are o suferinţă generalizată”, a mai spus Bogdan Opriţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri