Accident mortal provocat de un polițist de frontieră. Bărbatul încerca să scape de radar

Data publicării:
accident 01

Şoferul, poliştist de frontieră, a ieşit în viteză de pe drumul naţional, în speranţa că va scăpa de echipajul de la Rutieră. Era urmărit pentru că nu a oprit când a fost semnalizat.

Pe un drum judeţean, a lovit o maşină şi-a continuat cursa, apoi a lovit un alt automobil. Însă ultimul impact a fost dramatic pentru şoferul din maşina izbită.

„Am văzut că vine cu tangaj, cu viteză. I-am făcut loc, să nu mă lovească. A trecut de mine, la rampă, venind spre Parța. L-am văzut pe unul cu spoilerul smuls și l-am întrebat care, ăla de Suceava. Da, ăla. La scurt timp a trecut și mașina cu radar, venea după el. Și aici, în curbă, l-a lovit frontal pe ăsta cu Dacia, l-a făcut praf”, a povestit un martor.

„Poliția a zis că nu l-a putut prinde că Dacia prinde numai 150 de kilometri pe oră”, a spus un alt martor.

În zadar au încercat medicii să-l ţină în viaţă pe şoferul Daciei. Rănile lui au fost mult prea grave. Soţia lui, aflată pe scaunul din dreapta, a fost şi ea resuscitată şi dusă la spital. La fel ca şi şoferul vinovat de tragedie.

Trei victime din accidentul rutier au fost aduse la spital. Din păcate una dintre victime era decedată, ceilalți doi se află în curs de evaluare”, a declarat Mihai Grecu, medic șef Unitatea de Primire Urgențe Spitalul Județean Timișoara.

Bărbatul care a provocat accidentul este subcomisar în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara. Un procuror îl cercetează acum pentru ucidere din culpă. Din primele date, reiese că subcomisarul ar fi consumat băuturi alcoolice înainte să urce la volan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri