ACCIDENT UNGARIA: Cinci români răniţi au rămas internaţi. Doi dintre ei sunt în stare gravă

Data publicării:
accident ungaria delmagyar hu

Foto: Delmagyar.hu

ACCIDENT UNGARIA. Autorităţile ungare i-au transmis consulului general al României la Szeged, care a mers în cursul dimineţii la locul producerii accidentului, că cei doi cetăţeni români răniţi grav au fost transportaţi la spitalul din localitatea Szeged, unde li se acordă îngrijiri medicale, precizează MAE.

Tot la Spitalul din Szeged au fost internaţi alţi trei cetăţeni români răniţi uşor, care au fost preluaţi de spitalul din Mako, localitatea în apropierea căreia a avut loc accidentul, potrivit Mediafax.

Patru cetăţeni români răniţi uşor au fost transportaţi la spitalul din localitatea Oroshaza, după care au fost externaţi. Alţi patru cetăţeni români răniţi uşor au fost transportaţi la spitalul din Mako, ulterior fiind externaţi, mai precizează MAE.

Ministerul de Externe informează că, „având în vedere finalizarea investigaţiilor medicale, întregul grup de cetăţeni români, cu excepţia celor cinci persoane aflate la Szeged, din care două în stare gravă, va fi repatriat”. În acest sens, firma de transport va trimite, în cel mai scurt timp, un alt autocar pentru a prelua grupul.

ACCIDENT UNGARIA. „Cetăţenii români nevătămaţi se află, în prezent, la sediul Poliţiei din Mako, în vederea îndeplinirii formalităţilor legale, beneficiind de asistenţa permanentă a Consulatului General din Szeged, dar şi a poliţiei locale, până la sosirea autocarului care îi va prelua cu destinaţia România”, se arată în comunicat.

În prezent, consulul României se află la spitalul din Szeged pentru discuţii cu medicii curanţi şi pentru a se interesa de starea de sănătate a celor doi cetăţeni români răniţi grav, mai spune MAE.

Un autocar la bordul căruia se aflau 32 de persoane s-a răsturnat într-un şant, luni dimineaţă, în apropierea localităţii Mako din Ungaria, pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile. În urma accidentului, 13 persoane din autocar au fost rănite, două fiind în stare gravă.

Pe de altă parte, angajații firmei de transport din Galați care deține autocarul declarau astăzi că în autocar se aflau doar 27 de persoane și că nimeni nu a fost rănit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri