ACCIDENT UNGARIA: Un român cu leziuni grave ar putea fi transferat la un spital din România

Data publicării:
accident ungaria captura

Potrivit informaţiilor actualizate furnizate de Ministerul de Externe, pentru 2 dintre cei 5 cetăţeni români aflaţi în prezent la Spitalul Szeged, se analizează posibilitatea externării în termen de aproximativ 2 zile, în funcţie de evoluţiile stării de sănătate a fiecăruia.

Pentru al treilea cetăţean român, cu leziuni grave, medicii evaluează posibilitatea transferării în termen de 2 zile la un spital din România, precizează MAE, citat de Mediafax.

Cel de-al patrulea cetăţean român, rănit grav, este posibil să rămână în spital aproximativ 5 zile, urmând ca medicii să stabilească posibilitatea de externare/transferare, în funcţie de evoluţia stării sale de sănătate.

Ministerul de Externe informează că al cincilea cetăţean român, şoferul autocarului, având răni uşoare, va putea rămâne minimum 48 de ore în Spitalul Szeged. Totodată, există indicii potrivit cărora şoferul autocarului va rămâne în Ungaria, până la finalizarea anchetei judiciare.

În funcţie de decizia medicilor privind data externării, vor fi luate măsurile necesare pentru ca cetăţenii români să fie preluaţi de la spital şi transportaţi în România, prin grija firmei de transport care a efectuat cursa din Italia în România, mai spune MAE.

Conform reprezentantului firmei de transport, în cursul serii de luni, un autocar va sosi la Mako, pentru a prelua cetăţenii români nevătămaţi, în vederea transportării în România.

MAE reaminteşte că aceştia, aflaţi în prezent în incinta poliţiei ungare din Mako, au beneficiat de asistenţa Consulatului General al României la Szeged şi de sprijinul poliţiei locale ungare.

Un autocar la bordul căruia se aflau 32 de persoane s-a răsturnat într-un şant, luni dimineaţă, în apropierea localităţii Mako din Ungaria, pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile. În urma accidentului, 13 persoane din autocar au fost rănite, două fiind în stare gravă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri