Accidentul din Ungaria. Explicațiile șoferului român

Data publicării:
sofer

Şoferul român, implicat în teribilul accident din Ungaria, recunoaşte că a adormit la volan, câteva secunde. A fost însă de ajuns, pentru o tragedie: 3 oameni au murit şi 6 au fost răniţi. Bărbatul a fost arestat pentru 29 de zile, şi, dacă va fi găsit vinovat, riscă să stea până la 8 ani, în spatele gratiilor.

Cu lacrimi în ochi. Aşa a apărut in faţa instanţei din Debrecen şoferul care a provocat teribilul accident, pe un drum naţional din Ungaria.

Șofer: „Pur şi simplu eram obosit. Am venit din Anglia, a fost o fracţiune de secundă, nu ştiu, ploua foarte tare. Cred că am adormit, mai aveam 20 de kilometri până în vamă”.

Reporter: „De ce aţi condus atât de mult?”

Șofer: „Ca să ajung să intru în ţară am zis că după aceea mă odihnesc la Oradea”.

Judecătorii din Debrecen au fost de neînduplecat.

Timea Tatár, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Debrecen: „Vrem să ne asigurăm că persoana în cauză nu va dispărea şi va putea fi prezentă pe timpul anchetei”.

Specialiştii în transporturi spun că şoferul microbuzului de 9 locuri nu era obligat să respecte timpii de odihnă.

Ioan Şanta, instructor auto: „Dacă un vehicul de transport persoane nu depăşeşte 8+1 locuri, este încadrat la autoturism și oricine poate să ducă câte persoane doreşte în limita locurilor disponibile fără timp de odihnă, fără timp de lucru, nu există reglementări din acestea”.

Autorităţile vor să schimbe regulile.

Mihai Alecu, şef serviciu monitorizare şi control în cadrul ISCTR: „Un punct de vedere este şi acela de a se supune regulamentului 561 din 2006, pentru a avea un control asupra odihnei, a timpului pe care l-a efectuat la volan. Există un proiect de modificare a regulamentelor europene, privind transportul de mărfuri şi de persoane la nivel european”.

În accidentul din Ungaria, trei oameni au murit şi alţi şase au fost răniti. Patru dintre ei sunt încă internaţi în spital.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri