Accidentul din Ungaria. Șoferul a condus 1.900 de kilometri fără pauză

Data publicării:
accident Ungaria2

Şoferul de 35 de ani al microbuzului implicat în accidentul de ieri, din Ungaria, în care şi-au pierdut viaţa trei români, a fost reţinut de poliţiştii maghiari. Bărbatul este acuzat de omor din culpă şi se află în arestul din Debrecen. Pasagerii spun că bărbatul a condus fără oprire aproximativ 20 de ore înainte de accident. Joi, el va fi prezentat în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Primele date ale anchetei autorităţilor din ţara vecină indică faptul că şoferul român ar fi adormit la volan, din cauza oboselii. El ar fi condus din Dover, Anglia, până în apropiere de vama Borş, unde s-a produs tragedia, fără pauze de odihnă. A parcurs astfel un drum de aproape 1900 de kilometri.

O femeie i-a spus şi eu i-am spus: să te odihneşti o oră, două, nu contează când ajungem. Şi doamnele care au murit, o doamnă era în vârstă de 50 de ani şi o doamnă cu doi copii gemeni, i-au spus, dar el nu a dormit”, spune Gabriel Filip, victimă a accidentului.

Pasagerii microbuzului au fost preluaţi din mai multe localităţi din Marea Britanie şi ar fi trebuit transferaţi într-un autocar cu destinaţia România. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, aşa că şoferul de 35 de ani s-a angajat să îi ducă pe toţi în ţară.

Când am ajuns la punctul de întâlnire s-a auzit că şoferul a plecat cu autocarul. Nu e nici o problemă băieţi, veniţi cu mine e ok tot”, spune Robin Lingurar, victimă a accidentului.

Poliţiştii maghiari au hotărât să-l reţină pe şofer.

În timpul deplasării, şoferul microbuzului a adormit şi astfel a intrat într-un camion parcat pe marginea drumului”, spune Denes Dobo, purtător de cuvânt la Poliţia Hajdu Bihar, Ungaria.

Între timp, doi dintre cei şase răniţi internaţi în Ungaria au plecat acasă.

„Patru accidentaţi au fost aduşi la spitalul Grof Tisza Istvan din Berettzoujfalu. Doi erau în uşor răniţi şi doi cu răni grave. După consultări doi dintre pacienţi au fost externaţi în România, iar alţi doi încă sunt trataţi pe secţia de traumatologie”, spune Zoltan Murakozi, directorul Spitalului din Berettyóújfalu.

Alţi doi răniţi grav au ajuns la Debrecen, unde au fost operaţi de urgenţă de medicii maghiari. Accidentul s-a produs marţi dimineaţa, în Biharkeresztes, o localitate aflată în apropiere de Vanma Borş. Microbuzul a intrat frontal într-un tir parcat regulamentar, pe marginea drumului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri