Acuzaţii de malpraxis. Femeie moartă la 24 de ore după ce a născut

Data publicării:
paturi spital camera

Un bebeluş a rămas orfan de mamă la 24 de ore de când a venit pe lume, iar tatăl copilului spune că medicii o au pe conştiinţă. Gravida în vârstă de 23 de ani suferea de inimă şi i s-a făcut rău după ce a născut: cardiologul a venit la ea după trei ore şi a pus-o să cumpere medicamente. Chiar şefii doctorului recunosc că acesta a greşit, iar acum pe fir au intrat şi poliţiştii.

„Mi-a zis că avea pulsul 212 şi m-au pus la aparate. Acum aştept să vină un cardiolog să mă vadă” - aceasta a fost ultima conversaţie dintre cei doi soţi care deveniseră părinţi pentru prima oară. Bucuria s-a transformat în durere însă. Soţul femeii care a murit dă vina în primul rând pe ginecologul care a urmărit sarcina şi care a supravegheat naşterea. Nu a anunţat colegii că gravida este cardiacă.

Cătălin Sechel, soțul femeii: „A greșit fiindcă nu a anunțat problema ei în spital și în al doilea rând doctorul cardiolog fiindcă a întârziat foarte mult... trei ore (...) Vreau să răspundă cei care au greșit. Au neglijat problema”.

Tânărul care îşi va creşte singur fetiţa este revoltat şi pentru că medicul cardiolog, care a ajuns cu mare întârziere să îi consulte soţia, i-a spus acesteia să cumpere un medicament pentru că spitalul nu îl are.

Şefii ginecologului şi ai cardiologului sunt nevoiţi să recunoască lanţul de erori.

Cristina Atănăsoaiei, manager al Spitalului Municipal Piatra Neamț: „S-a întârziat un consult de urgenţă, s-a ignorat faptul că exista un medicament, un betablocant ... care-i putea fi administrat în momentul în care pacientei i s-a făcut rău.”

Soţul tinerei care nu a apucat să se bucure că a devenit mamă a depus plângere la Colegiul Medicilor, iar moartea ei este investigată şi de poliţişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri