Acuzații de presiuni politice în TVR. Stelian Tănase: Televiziunea Română nu este independentă

Data publicării:
stelian tanase - 5425130-Mediafax Foto-Alexandru Mihaescu

Despre presiuni politice care s-ar face în perioadele electorale asupra Televiziunii Publice s-a vorbim mereu. Însă niciun alt preşedinte-director general, până la Stelian Tănase, nu a acuzat public acest lucru.

„Sunt presiuni enorme, telefoane peste telefoane, rugăminţi, suspiciuni. Telefonul meu sună până se încinge. Televiziunea Română nu este independentă, aşa cum o descrie legea”, a declarat Stelian Tănase.

Premierul neagă însă orice fel de implicare a politicului în treburile TVR.

„Domnul Tănase este un om atât de vertical şi de puternic, încât nu are cum să îl influenţeze nimeni. Și de asta nici nu am cerut şi nu am lăsat pe nimeni să îl influenţeze”, a declarat Victor Ponta.

Stelian Tănase îl contrazice pe Victor Ponta şi face referire directă la noul purtător de cuvânt al premierului.

„Corneliu Calotă este purtător de cuvânt al Guvernului şi, în acelaşi timp, membru trimis de Guvern în Consiliul de administraţie. Conduce grupul PSD din CA, adică majoritatea consiliul de administraţie este la îndemâna sa. Este omul cel mai puternic din Consiliul de Administraţie. Pe acel plan, el conduce, de fapt, televiziunea”, a spus Stelian Tănase.

Premierul a găsit o soluţie care să rezolve, cel puţin parţial, conflictele din TVR.

Domnul Calotă îşi dă astăzi demisia şi sunt convins că domnul Tănase îşi va duce televiziunea acolo unde îşi doreşte. Deocamdată pierderile televiziunii se accentuează, ratingul nu există”, a declarat Victor Ponta.

În afară de vulnerabilităţile politice, Televiziunea Română are şi probleme economice. Datoriile televiziunii ajung la 800 de milioane de lei, din care mai mult de jumătate sunt datorii la bugetul de stat.

Raportul Curţii de Conturi pe 2012, a mai arătat şi că Televiziunea Naţională a plătit, ilegal, în 2012, indemnizaţii pentru deplasări în străinătate în valoare de 23 de mii de lei şi nu a făcut toate demersuri pentru recuperarea altor 25 de milioane de lei de la compania de publicitate Splendid Media.

După acuzaţiile aduse PSD, Stelian Tănase a fost chemat la audieri, săptămâna viitoare, la comisia de specialitate din Camera Deputaţilor.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri