Adrian Năstase răspunde acuzațiilor: Românii din diaspora nu sunt indieni, am folosit o metaforă

Data publicării:
adrian nastase facebook

 

Adrian Năstase a mai spus că mulți dintre cei care formează astăzi diaspora românească au putut călători și munci în Europa „datorită eliminării vizelor, realizată în 2001, și datorită finalizării negocierilor cu Uniunea Europeană, în 2004, ceea ce a permis obținerea unor joburi in străinătate”. Fostul premier se referă la perioada în care conducea Guvernul României, potrivit Agerpres.

Postarea lui Adrian Năstase de pe blog este o urmare a interpretărilor unor afirmații pe care acesta le-a făcut într-o emisiune TV.

Niște indivizi care nu au văzut emisiunea mea de la Antena 3 au făcut diverse afirmații stupide, anunțând că eu aș fi jignit 'milioane de romani din diaspora', numindu-i 'indieni', ceea ce evident că ei nu sunt. Bineînțeles că nu sunt indieni. Sunt români. În realitate, problema nu e de etnicitate, ci de coeficient de inteligență. Mă refer la cei care au făcut interpretarea respectivă”, a scris Adrian Năstase.

Eu am analizat spectrul politic românesc și, în legătura cu USB — în condițiile unei eventuale coalizări a mai multor organizații civice — am folosit o metaforă, întrebându-mă dacă nu cumva vor fi mai mulți 'generali' (șefi ai organizațiilor afiliate) decât 'indieni' (membri, 'soldați'). Este o metaforă comună, cunoscută celor care au absolvit liceul. În acest context, m-am referit și la votanții din diaspora, pornind de la faptul că numărul celor înscriși pe listele de vot prin corespondență, până acum, este de doar 3.000, fapt pentru care eu nu am nicio responsabilitate”, a continuat Adrian Năstase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri