Aeroportul Iași, blocat din cauza ceții

Data publicării:
iasi2

Opt zboruri de dimineaţă au fost contramandate pe aeroportul din Iaşi. Este vorba despre patru curse care ar fi trebuit să decoleze către Otopeni şi una spre Paris, precum şi două aeronave care trebuiau să vină de la Otopeni şi una de la Londra. Prima cursa afectată a fost cea de ora 6:00, către Otopeni. Abia la ora 11:00, un autocar a fost pus la dispoziţia pasagerilor care urma să-i ducă la aeroportul din Suceava de unde mai apoi să ia curse spre destinaţiile dorite.

Trebuia să plecăm la Bucureşti, când am ajuns să facem check-in-ul ni s-a spus că va fi întârziere două ore şi acum am primit anunţul că trebuie să mergem la Suceava, dacă vrem. Nu este chiar tocmai bine să mergem până la Suceava. Aşa luam maşina direct până la Bucureşti”, spune un pasager.

Printre cei care au ratat cursele se numără şi câţiva parlamentari.

Ne încurcă treburile pentru că da, trebuia să fiu în Bucureşti, trebuia să fiu la Parlament încă de dimineaţă de la ora 10:00”, spune Cristina Nichita. Și senatorul Dumitru Oprea a întârziat: „Aveam întâlnire de la ora 11:00, apoi la ora 12 şi ceva, şedinţă de grup. Până la 16:00 aş vrea să fiu în Bucureşti”.

Vorbim de o vizibilitate de 200 de metri, aşadar sub limitele stabilite de proceduri, iar în aceste condiţii, pe foarte puţine cazuri şi aeroporturi din lume se poate opera”, a explicat Elena Troia, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Iaşi

După ora 11:00, ceaţa s-a ridicat, iar cursele şi-au respectat programul.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri