Afacere de succes cu înfăţişare românească

Data publicării:
roman

  

Ionuţ Neagu este doar unul din cei câteva zeci de români din IT care au reuşit să îşi facă un nume şi peste hotare. Unul dintre programele create de firma sa în urmă cu şapte luni se află în topul celor mai descărcate teme pentru bloguri - o folosesc peste 200.000 de utilizatori.

Drumul nu a fost unul uşor. A început să muncească încă din timpul facultăţii şi cam tot de atunci şi-a dat seama că postul care i se potriveşte cel mai bine este de şef al propriei afaceri.

Am început să caut proiecte. Luam proiecte care durau două ore pentru cineva care ştia şi erau plătite cu 100, 200 de lei. Munceam o săptămână, dar ştiam să îl fac până la urmă, aşa am învăţat”, spune Ionuţ Neagu, dezvoltator IT.

Încet-încet, Ionuţ a prins curaj, iar în urmă cu patru ani şi-a deschis propria firmă, specializată pe crearea de teme pentru bloguri şi site-uri, într-o perioada în care blogurile de moda, sport sau tehnologie au luat avânt. Practic, el şi echipa lui de opt oameni din Bucureşti, la care se adaugă alţi cinci colaboratori din India şi Polonia, realizează interfaţa unui site. O parte dintre teme sunt gratuite, iar cele plătite costă 67 de dolari.

Oferim mai multe opţiuni de personalizare, poţi să alegi culorile, să aranjezi secţiunile de pe prima pagină”, explică el.

Ionuţ Neagu stă în Franţa şi are cumpărători din toate colţurile lumii. Firma sa a rămas înregistrată în România, aşa că banii din taxe şi TVA ajung în ţară. Este una dintre foarte rarele afaceri online care încasează și plătesc TVA, majoritatea preferă să se pună la adăpostul paradisurilor fiscale sau al anonimatului oferit de internet.

Avem afiliaţi care ne promovează şi zic: trebuie să ne trimiţi un contract, un certificat de rezidenţă fiscală. Sunt descurajaţi, ceilalţi nu fac asta. Competitorii din America, le scrii datele şi gata, din ce am mai lucrat cu clienţi şi din State - lucrurile sunt mai simple”, spune Ionuţ.

Tânărul manager a investit 10.000 de euro, iar acum câştigă înzecit. În total, 4.000 de oameni au cumpărat aplicaţiile sale.

În România sunt active peste 5.000 de firme IT.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri