Aglomeraţie pe litoral. 200.000 de turiști au venit la mare

Data publicării:
plaja vacanta litoral - GettyImages - 21 iulie 2015-1
FOTO; Gulliver/ Getty Images

La Vama Veche, bătălia pentru ocuparea şezlongurilor s-a încheiat la ora 10:00. Au pierdut cei care au petrecut până în zori şi n-au reuşit să se trezeacă la timp.

George Stoianov, administrator de plajă: „Nu, nu se mai găseşte nimic. În principiu, pe la ora 10 sunt toate, toate ocupate. Se fac şi rezervări din cursul nopţii.”

Un grup din Bacău a venit pentru prima oară în Vamă. Tinerii au uitat de oboseala acumulată pe drum de când au păşit în staţiune.

„Ne aşteptam la altceva, dar am rămas plăcut surprinşi”, spune unul dintre ei.

„E ceva deosebit faţă de celelalte staţiuni. E o chestie aparte, chiar nu mă aşteptam”, adaugă altul.

Hotelierii din vechiul sat pescăresc au veşti proaste pentru turiştii care voiau să-i viziteze, dar nu şi-au făcut rezervări.

Mugur Cristea, patronul unui hotel din Vama Veche: „Sută la sută până în 20 septembrie, deja sunt rezervate camere. Am vândut deja jumătate din 1 Mai-ul anului 2017 dar, pentru sezonul următor, deja de la 1 aprilie, 1 martie trebuie să vă rezervaţi sejururile pentru vara următoare.”

Pe plaja din Neptun, două ore au fost suficiente pentru ca 800 de şezlonguri să-şi găsească ocupanţi.

Răzvan Nicolau, administrator de plajă: „Neptunul este o staţiunea cam târzie. Lumea vine pe la ora 9, 9 şi jumătate, până în ora 11 când se cam termină.”

34 de grade Celsius a fost maxima zilei de sâmbătă pe litoral, iar pentru duminică se anunţă o vreme la fel de fierbinte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri